اولین بارش شهابی در سال ۲۰۲۳، بارش شهابی کوادرانتی یا ربعی است که در ۱۳ و ۱۴ دی به اوج می‌رسد و در ۱۷ دی ماه پایان می‌یابد.

امشب شاهد اوج اولین بارش شهابی سال ۲۰۲۳ در آسمان باشید

به گزارش قدس آنلاین، اولین بارش شهابی در سال ۲۰۲۳، بارش شهابی کوادرانتی است، نام بارش شهابی ربعی یا کوادرانت از صورت فلکی کوچک ربع(به معنای یک چهارم ) گرفته شده است، این صورت فلکی امروز وجود ندارد، زیرا در تقسیم بندی‌های جدید صور فلکی بخشی از آن به صورت فلکی عوا و بخشی دیگر به دب اکبر داده شده است، اما این بارش همچنان به نام صورت فلکی‌اش شناخته می‌شود که کانون این بارش در نزدیکی ستاره بتا-عوا قرار دارد.

منشا بارش شهابی ربعی سیارک ۲۰۰۳ EH۱ است که از دنباله دار C/۱۴۹۱ Y۱ جدا شده که هر سال در نیمه دی ماه ذرات باقی‌مانده از این سیارک در مدار زمین، وارد جو می‌شوند و با سوختن شهاب‌واره‌ها در جو، بارش شهابی اتفاق می‌افتد.

این بارش معمولاً در روز ۱۱ دی ‌ماه یا روز کریسمس آغاز می‌شود و در ۱۳ و ۱۴ دی به اوج می‌رسد و در ۱۷ دی ماه پایان می‌یابد، کوتاه بودن بازه زمانی این بارش نشان‌دهنده نازک بودن توده ذرات باقی مانده از این بارش است و اگر مدار سیاره زمین کمی جابه‌جا شود، تعداد شهاب‌های این بارش به شدت کم و زیاد خواهد شد.

برای اینکه از این بارش شهابی بهترین بهره را ببرید و بیشترین ستاره‌های دنباله‌دار و در حال سوختن را در این بارش شهابی نظاره‌گر باشید، باید یک منطقه از آسمان تاریک با حداقل آلودگی نوری و افقی روشن پیدا کنید، چرا که این بارش شهابی در هر کجای جهان که شب باشد، قابل مشاهده است.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.